De leschte Sonndeg am Abrëll ass den Dag vun der Bier. Eng gutt Geleeënheet fir dës regional Uebstzort ënner d’Lupp ze huelen. Kann een Äppel a Biere matenee vergläichen? Trotz enger Rei Gemeinsamkeeten ënnerscheede se sech an der Form, der Textur an an der Zesummesetzung. Hei gitt Dir gewuer, wéi wäertvoll d’Bier an eiser Ernärung ka sinn.
Mäin Tipp:
Bliedercherszalot, Bierecarpaccio, Geessekéis, Bärlauch an deck Nëss
Referenzen:
http://www.bongert.lu/index.php/bongerten-sortenerhalt/geschichte/30-obstbau-in-luxemburg
http://www.bongert.lu/index.php/projekte/projekte-sponsoren/42-broschuere-aepfel-und-birnen-aus-luxemburg
https://science.lu/de/technologie-schwimmende-materialien/wieso-schwimmen-aepfel-auf-der-wasseroberflaeche-und-wieso-sinken-birnen
https://www.aprifel.com/fr/fiche-nutritionnelle/poire
https://www.nabu.de/tiere-und-pflanzen/pflanzen/pflanzenportraets/nutzpflanzen/14244.html
(https://www.ramborn.com)