Bewosst Gesond
Pâtisserie ouni Zocker
Wéi kann ee baken a kache mat manner Zocker, probéiert d'Hotelschoul hire Schüler:inne méi nozebréngen.
Invitée ass d'Carole Goerend, Patisserie-Enseignante an der École d’Hôtellerie et de Tourisme du Luxembourg.
Si huet hir Passioun fir d’Patisserie an der École d’Hôtellerie et de Tourisme du Luxembourg (EHTL) entdeckt.
Nodeems si vun der Schoul graduéiert ass, huet si hir Studien zu Paräis weidergeféiert a sech am Domaine vun der Pâtisserie spezialiséiert. Iwwer eng jett Joren huet si am Ausland gelieft an a groussen Etablissementer geschafft.
Am Joer 2018 koum si zeréck op Lëtzebuerg. Nodeems si hire Brevet de Maîtrise mat Erfolleg ofgeschloss huet, wollt si hiert Wësse weiderginn a schafft haut an der EHTL als Maître d’Enseignement technique fir d’Patisserie.
An de leschte Joren huet d’Carole Goerend sech op d‘Preparatioune vu gluten- a laktosefräi Pâtisserie spezialiséiert, wat ee reelle Besoin vum Marché ass:
"Den Trend entwéckelt sech an dës Richtung, a mir mussen elo méi Rechnung droen iwwer den Impakt vun eise Kreatiounen op d‘Gesondheet. Dofir léiere mir ons Schüler méi gesond Desserten a Kuchen, mat manner Zocker a Fetter, ze preparéieren“.
D'Carole Goerend interesséiert sech och fir déi vegan/vegetaresch Pâtisserie an huet sech ageschafft:
"Ech sinn dovunner iwwerzeegt, datt et net nëmme fir onsen Organismus, mee och fir onse Planéit gutt ass“.
D‘Chef-Patissière huet och um vegane Buch vun der EHTL "Mmmmh“ matgewierkt, fir dat si eng 20 vegan Pâtisserie-Rezepter kreéiert huet.
Rezept Propos:
Cake aux pommes végétal
Crumble aux flocons d’avoine:
80 g d’huile de tournesol
60 g de lait avoine
50 g de miel
230 g de farine (tout type)
4 g de poudre à lever
60 g de flocons avoine
1 pincée de sel
- Mixer l’huile, le lait d’avoine et le miel à l’aide d’un mixeur à main. Jusqu’à obtention d’un jus crémeux et homogène
- Ajouter la farine, la poudre à lever, le sel et les flocons d’avoine, mélanger à l’aide d’une spatule
- Concasser entre les mains pour avoir une texture sableuse
- Garder au frais
Gâteau aux pommes:
300 g de pommes
3 g de cannelle en poudre
130 g de miel
80 g d’huile d’olive vierge
90 g de lait d’avoine
225 g de farine
12 g de poudre à lever
1 pomme épluchée et découpée en tranches
40 g de sucre muscovado
Crumble d’avoine
- Préchauffer le four à 180°C
- Laver les pommes et couper en quartiers, enlever les pépins (ne pas éplucher)
- À l’aide d’un blender, mixer ensemble les pommes avec la cannelle, le miel, l’huile et le lait d’avoine jusqu’à obtention d’une masse homogène et crémeuse
- Ajouter la farine et la poudre à lever et bien soulever avec une spatule
- Verser l’appareil dans un moule à gâteau beurré
- Poser les tranches de pommes sur l’appareil et ajouter le crumble d’avoine
- Saupoudrer légèrement de sucre muscovado
- Cuire au four pendant plus ou moins 30-45 minutes (selon la taille)
- Laisser refroidir, découper et déguster
Presentéiert vum
- Angie Maquil